Hvad er en manuelterapeut?

Det er en terapeut, der har gennemgået en efteruddannelse i undersøgelse, diagnostik og behandling af problemer i "bevægeapparatet" dvs. i ryg, nakke, arme og ben.  Herudover også undersøgelse, diagnostik og behandling af muskler, nerver og bindevæv, som sørger for , at vi kan bevæge os uden smerter.


Herudover lærer en manuelterapeut om forskellige muskelmekanismer som akutte smerter, langvarige smerter og smerter som stammer fra selve nervesystemet.


Hvad kan en manuelterapeut gøre for mig?

Har du akutte ryggener, kan manuelterapeuten finde frem til, hvilket område problemet sidder i. Terapeuten kan behandle leddet og løsne det med bestemte håndgreb. Ligeledes kan de  omkringliggende muskler behandles og du får en grundig  instruktion i øvelser du selv kan gøre. Dels for hurtigere at blive rask og dels for at forebygge , at problemet kommer igen. 

Har du langvarige ryggener, kan manuelterapeuten undersøge, hvordan din ryg , led, muskler og nerver fungerer i sammenhæng med  den måde du håndterer smerte på. Ud fra dette lægges en plan, som kan bestå i behandling af ryggens led med bestemte håndgreb.

MANUELTERAPI