GRASTON TECHNIQUE

Denne behandlingsform er ny i Danmark. Den har været praktiseret gennem de sidste 30 år i USA og er nu ved at brede sig i Europa.

Til behandlingen bruges disse stålinstrumenter:

Med disse instrumenter har vi mulighed for at finde stramheder i bindevævet meget mere nøjagtigt. Resonansen i det stramme væv bliver forstærket gennem stålet, der bevæges på vævet og behandleren mærker det i hænderne.


Selvom det er en behandling, som ved første øjekast kan virke blid, kan man godt blive øm efter en behandling. Det plejer som regel at være et tegn på , at der er stramheder i det væv vi behandler på.


Mellem hud og muskler har vi alle en "kropspose", som går fra isse til tå. Den er elastisk og skal have mulighed for at kunne bevæge sig i alle retninger. Vores muskelfibre er orienteret i én retning og ligger ordnet i parallelle baner.  Facie og bindevæv derimod har fibre, der går i alle retninger. Det gør dette væv ekstremt fleksibelt og modstandsdygtigt for træk. Det er ikke kun vores "kropspose", der er lavet af bindevæv. Bindevæv er overalt i kroppen og gør lige nøjagtigt det, som det hedder - det binder vores væv sammen. Mellem hver enkelt muskelfiber i kroppen er der også bindevæv.


Hvis der opstår stramhed eller skader i dette bindevæv kan det medføre en ændring i bevægemønsteret og til sidst smerter. Disse små skader kan vi gå med i mange år uden at opdage det, da vores krop hele tiden prøver at tilpasse sig nye udfordringer. Men på et tidspunkt vil disse skader og stramheder vise sig som smerter. Med Graston Technique har vi mulighed for at løsne op på disse uhensigtsmæssige mønstre og derved skabe normal fleksibilitet og bevægelse i det komplekse og sammensatte system, som vores bindevæv er.